17 Ağustos 2009 Pazartesi

Basıcam istifamı Vol:37.865


Basıcam istifayı şerefsizim. Ne bu a.q sabah 8- akşam 9 çalışıp bir gecede harcanası bi para kazanmak. Bir akşam yemeğinin 400Euro olduğu bir şehirde bu maaşa çalışılır mı? gerçi hiçbi maaşa çalışılmaz. Maaş dediğin alındığı gün bitesi- bitirilesi bişeydir. Maaş bizi daha da mutsuz etmek için yatarılmıştır. Zinhar şeytan icadıdır. Kulluk sistemine geri dönülmeli, hatta kölelik olmalıdır. İnsan beklentileri yükseldikçe mutluluk imkansızdır. Servet düşmanı olup çıkılsın....Madem bende yok, kimsede olmasın.Olanın da canı çıksın.

Konu neydi? İstifayı basmak.
Herşey çok güzel başlamıştı oysa...Hayır güzel değildi ama kendimi kandırabiliyordum o aşamada. "ekonomik keriz var, bulduğunu ye" felsefesi hakimdi. "Evde durmaktan iyidir, oturduğun yerde kim veriyor o parayı sana" idi...

Sabah 8- aksam 9 fazla mesai bir yana öğle yemeği arası yok hadi var diyelim yemek yiyecek para mı vardı? Olsundu. Şükretmek lazımdı. Millet o parayla ev geçindiriyordu. Bu "şükret" fakirin ekmeği benim mideme oturdu artık. Hem ben ekmek bulamamak ve pasta yemek taraftarıydım.

İçimde var olan Marie Antoinette'nin (bakınız bölünerek çoğalan karakterlerimden biridir) kendisini bir anda belediye (iett ve halk otobüsü diye kategorize edilir) otobüsünde bulunca yaşadığı travmanın tarifi mümkün değil....

Normal ama bu da can yani. Bir gün jet-set sosyete ile aynı atmosferde ve hatta kendilerinin bir haftada öğüttükleri gıdaları 1 saatte 50kiloluk bünyeme sığdırtıktan sonraki gün öğlen yemeğinde simit kemirmem akli melekelerimde tarifi güç ve onarılması imkansız yaralar açmış beni türlü bunalımlara gark etmişti.


Bu benimkisi bilinçlice bilinçszliği seçmekti. ;Ignorance is bliss, cehalet erdemdir felsefesinin ta kendisiydi.

Bilinci hayli yüksek bir insan gibi TV izlemekten vaz geçmiştim. Zaman kaybı ve mutsuzluk ve hatta ahlaki çüküntü sebebiydi. Gördügümüz herşeyi istememize ve hatta kendi gerçeklerimizle örtüştürmeye çalışmamıza neden oluyordu.

kaç kaç nereye kadar? Emperyalizmden kaçılmaz hele ki içinize bi girmeyiversin exorcist gelse çıkaramaz.

Netçe itibariyle, ne zengin koca ne bohem hayatı. Hiçbiri fayda etmedi. basçam istifayı da sora nolcam???????????*





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder