1 Mayıs 2009 Cuma

iskender the little


Küçük İskender;
Çok sevindiğimde ya da çok mutsuzken.... Aynı şiiri okurken suratımda sırıtış ya da gözyaşları hatta daha da ileri gidip ikisini birden oluşturur bu şahsın bükük zihni..... ecnebilerin twisted mind dedikleri mevzuu.
Histeri kokusu yayılsa da kitaplarının kapağı açıldığında etrafa, masumiyetine ikna olmusumdur hep sanki ikna etmeye ihtiyacı varmış gibi beni ya da bizi.
Kendisinin Rimbaud, Bukowski, Oğuz Atay şiirlerinin sentezleyerek hırçınlığı, cinsel tercihi ve anarşizmini de ilave etmek sureti ile oluşturduğu şiirlerle bir KENT ŞAİRİ olduğu iddia edilmektedir.

Şahsen bir kent insanı olarak son derece etkilenerek ve hatta hayranlık içinde okusam da şiirlerini, liberal ve hatta marjinal sanat anlayışıma rağmen zaman zaman irrite olmadığımı ve hatta zorlanmadığımı söyleyemeyeceğim. İçimde muhafazakar kalan bazı yönler mi vardı yoksa hakikatten zor muydu İskender bazen?

"bir orospu gulumsemesi kulagimin arkasinda.
hep bukowski olmak istedim
bir sik heykeli gibi damarli ve mona lisa."

Bir diğer husus da Thom Yorke hayranlığım ile İskender hayranlığımın bağıntılı olması şüphelerim.... var mıdır öyle bir bağ? Yoksa bana mı öyle gelmekte?

Bazıları da şöyle yerden yere vurur ; sperm, ibne, orospu, şizofren, sigara, sik, göt, iğdiş, gözyaşı, bacakarası, travesti, gece kelimelerini alelade bir duygusal şiirin içine entegre edip, uyuşturucu etkisi altında yazıldığına okuru ikna ettikten sonra, cinsel anlatımı hayli tiksindirecek boyuta getirip, isyan ve aynı zamanda umut aşıladınız mıydı siz de bir Mini İskender olursunuz........
yeter ki anlaşılmaz olma çabası içinde kıvrım kıvrım kıvranın.

Yok ben ikna olmadım... Ya da çok duygusalım. hala bir dahilik ışığı sezinliyorum bu "herif"in şiirlerinde.

o zaman şöyle bitireyim; hepsi bu. yüzüyorsanız boğulmayın, içiyorsanız çok için. Seviyorsanız sevişin. üzülüyorsanız ,........yapmayın.Değmiyor

3 yorum:

  1. Bence "İskender the Little" olmalıydı. "Small" olmamış. :)

    YanıtlaSil
  2. dooru diosun sekerim. iskenderderdoner var bi de :)

    YanıtlaSil